‘Goed dat we Tilburg weer op de kaart zetten als textielstad’

‘Making the world a happier place’ is de lijfspreuk van Noortje van Venrooij. De creatieve geest achter het label Discodip maakt in ieder geval Tilburg al een gezelligere plek. Reden te meer om deze enthousiaste vrouw te vragen voor een fotoshoot met de spijkertas van 013 Denim.

 “Ik doe gewoon veel leuke dingen”, lacht Noortje. “k ben meestal aanwezig bij feesten en festivals om daar nog meer vrolijkheid te brengen. Zo heb ik grote zitzakken ontworpen voor de persruimte van Mundial. En destijds met Kindergarten richtte ik een hoek in met hobbelpaarden voor volwassenen. Daardoor kwamen on bekenden tegenover elkaar te zitten, die al lachend en hobbelend in gesprek raakten.”

Discodip is haar hobby, waar Noortje veel tijd aan spendeert. “Het komt voort uit het gevoel van het eerste softijsje in het voorjaar, met discodip. Dat gevoel wil ik mensen meegeven, all over the world, startend bij het mooie Tilburg. Ik hou ontzettend veel van deze stad. Het maakt hier niet uit wat je doet of wie je bent.”

Voor 013 Denim heeft ze al een leuk plan liggen. “Wat dat is verklap ik nog niet, het staat nog in de steigers. Wat ik nog graag zou willen van 013 Denim? Ik maak ook knuffels van spijkerstof, dus misschien is 013 Denim knuffelbeesten een leuk idee. Het is hoe dan ook goed dat we Tilburg weer op de kaart zetten als textielstad. Daar help ik graag aan mee.”