In een jumpsuit van gerecyclede Tilburgse spijkerbroeken naar Koningsdag

Annabelle Lampe

“We wilden met het bezoek van de koning aan Tilburg iets bijzonders doen. Dat is ons gelukt met 013 Denim. 25 basisscholen in Tilburg zamelden in een week een kleine duizend spijkerbroeken in. Die brachten we naar de fabriek van Wolkat in Marokko. Daar heb ik de ontwikkeling van de tassen en wuifdoekjes aangestuurd. De oude spijkerbroeken werden vermalen tot grondstof. Daarna is de stof van de oude spijkerbroeken verweven met biologisch katoen uit India. Zo hebben we een stevige, duurzame stof ontwikkeld die er heel mooi uitziet.”

Annabelle doet graag iets terug voor Tilburg, de stad waar haar hart ligt. “Mijn overgrootvader was vroeger eigenaar van modekledingzaak Lampe in de Heuvelstraat. Ik groeide echter op in Frankrijk, omdat mijn vader daar destijds werkte. Op mijn vijftiende keerde ik terug in Nederland. Toen ik ging studeren heb ik even in Den Bosch en Amsterdam gewoond, maar Tilburg bleef mij trekken. Het heeft iets nostalgisch voor mij.”

Jumpsuit 013 Denim Annabelle Lampe“Op Koningsdag worden de tasjes verkocht op verschillende plekken. De wuifdoekjes delen we tijdens het slotconcert gratis uit. Ik ben er uiteraard zelf ook bij. Speciaal voor Koningsdag heb ik ook een jumpsuit laten ontwikkelen van deze stof. Die ziet er fantastisch uit en is superzacht!”

Annabelle hoopt dat 013 Denim doorzet na Koningsdag. “De productie van 013 Denim is volledig circulair. Dat maakt het heel bijzonder. Hoe tof zou het zijn als je een paar oude spijkerbroeken inlevert en er een nieuwe voor terugkrijgt? Dat is mijn droom!”