‘Ik kan zo een film van een half uur maken over 013 Denim’

Denniz Hout (30) vloog naar Marokko en filmde het volledige productieproces van 013 Denim. Op Koningsdag worden tijdens het slotconcert wuifdoekjes uitgedeeld en zijn er spijkertassen te koop door heel de stad. Gemaakt van biologisch katoen uit India en oude spijkerbroeken die ingezameld zijn door Tilburgse basisscholieren. Denniz maakte een gave teaserfilm.

Denniz HoutMet zijn bedrijf Denniz Hout Video Producties bezocht hij de fabriek van Wolkat in de Marokkaanse stad Tanger. “Ik maakte al eerder video’s voor Wolkat. Toen ze me vroegen voor dit project, wilde ik graag meewerken. Toch was het nog best lastig om het hele productieproces in een korte teaser samen te vatten. We wilden mensen kennis laten maken met 013 Denim, maar het is lastig om online de aandacht vast te houden. Daarom kozen we voor een kort, krachtig filmpje. Dat is volgens mij goed gelukt.”

Denniz toont zich echter ambitieus. “Ik kan zo een film van een kwartier of zelfs een half uur maken van 013 Denim. Wie weet komt die film er nog wel. Dat zou ik erg leuk vinden. Dat zou mensen echt bewustmaken van het complexe proces achter de wuifdoekjes en spijkertassen. En zo creëer je bewustwording dat recycling van onze kleren de toekomst is. De stof is heel mooi en zacht. Het ziet eruit als een nieuw product. Ik zou zo’n spijkertas best dragen. Van mij mogen ze er ook wel een mooie cameratas van maken. Is het nog functioneel ook voor mij.”

Op Koningsdag is Denniz erbij. “Dan sta ik flink te wuiven”, grapt hij. “Ik hoop dat ik ook van dichtbij mee mag maken dat de koning kennismaakt met 013 Denim. En anders sta ik gezellig op het Piusplein mee te feesten.”

 

Bekijk hieronder Denniz’ video.